Punniken

Voor de lichtschakelaar op de babykamer (zo’n hotelschakeling) had ik een nieuwe hobby bedacht voor tijdens mijn verlof: Punniken. Een mooi koordje maken, maar ja, hoe doe je dat? Nou hoe je begint is niet zo lastig te vinden op internet maar hoe je het eindigd is wat lastiger te vinden … Nu heeft lief vriendje een “Punnik-helpdesk” op het werk rondlopen en hier is haar uitleg die perfect werkt:

“Wanneer de gewenste lengte is bereikt:

  • Doe je de draad NIET meer om de paaltjes heen. Er zit dan 1 lusje om ieder paaltje.
  • Neem een lusje van een paaltje en sla hem om het volgende paaltje heen. Haal de onderste draad/lus over de bovenste lus (die je er net omheen hebt gedaan).Sla de overgebleven lus over het lusje dat om het volgende paaltje zit. Etc…. Je houdt 1 lusje over.
  • Haal daar de draad (bol garen) door heen. Klaar.
  • Werk de draad weg door hem met een borduurnaald vlak naast de plaats waar hij uit komt weer terug te stoppen. Trek de borduurnaald ver genoeg naar onderen en laat hem er aan de zijkant weer uit komen. Knip de draad af.

Succes!”

Thanks Thea!!

Hier trouwens ook nog een handige link met uitleg en plaatjes in het engels:
http://www.sweaterscapes.com/spool.htm